Kindertherapie

Kindertherapie 0-12 jarigen

Wat kan er aan de hand zijn?

Jij als ouder wil natuurlijk dat je kind gelukkig is en lekker in zijn of haar vel zit.Helaas is dat niet altijd zo.
Het kan bijvoorbeeld zijn dat jouw zoontje of dochtertje last heeft van (onverklaarbare) angsten, waardoor het leven voor hen en voor jou een dagelijkse last gaat worden. Of misschien heeft jouw kind problemen met eten? (niet willen eten, niks lusten, gooien met eten, machtsstrijd aan tafel). Of durft jouw kind niet te gaan slapen en komt hij of zij steeds uit bed, omdat het bijvoorbeeld bang is? (slaapt je kind veel te laat in, komt het steeds uit bed, wil je kind alleen maar bij jou in bed, is je kind bang in het donker?) Misschien heeft je kind verdriet om het verlies van dierbare of dier of omdat jullie gescheiden zijn? (heb je zelf verdriet om een verlies en vind je het moeilijk je kind hierin te begeleiden, ben je pas gescheiden en zie je dat dit je kind negatief beïnvloed?)

.

Kortdurend

In de therapie (behandelmethode) die ik geef, staat nooit de klacht, de angst of het probleem centraal. Maar wel jouw kind. Jouw unieke kind met en in zijn of haar eigen kracht. Mijn therapievorm is daarom integraal en persoonsgericht. Ik geef de therapie richting aan de hand van de unieke kwaliteiten van jou kind. En dus geheel op maat. Dat maakt ook dat de therapie voor kinderen kortdurend is

Learn more

Doel van kindertherapie

Doel van kindertherapie is om het kind op een ontspannen en snelle manier controle te laten krijgen over hetgeen waar het kind last van heeft. Dan zal het kind in staat zijn keuzes te maken op welke wijze hij of zij met haar probleem of klacht wil omgaan. Het kind leert op deze manier te vertrouwen op zijn of haar eigen kracht en ontwikkelt IK-STERKTE en zelfvertrouwen en kan autonoom handelen.

Werkvorm

Ik werk met kinderen veelal via Sandplaytherapie. Sandplaytherapie is een bak met zand, figuren en miniaturen  (bomen, auto’s bruggen, poppetjes, bergen, bootjes etc..). Met het gebruik van dit soort materialen, geeft een kind vorm aan het innerlijke proces. Scheiden, onderscheiden, bouwen, slopen, neerzetten wat is, wat was en waar het verlangen ligt komt tot uiting in het zandspel.

Zandspel spreekt op een oorspronkelijke manier een diepere laag aan en maakt het dankzij de vorm (de opstelling van zand, figuren) concreet en zichtbaar. Zo kunnen onbewuste processen vorm krijgen en zich op een speelse manier ontwikkelen.

Deze therapievorm voor kinderen laat toe om woordeloze momenten of gevoelens toch een taal te geven.

Behandelmodellen

Waar andere vormen van hulpverlening gebruik maken van één invalshoek, kiest de therapie die ik geef voor observatie, onderzoek en behandeling vanuit zes verschillende invalshoeken/behandelmodellen. Deze integratieve aanpak maakt dat kindertherapie uniek is. Deze modellen zijn:

Medisch model – gericht op medische, lichamelijke oorzaken; Stress model – gericht op de balans tussen draagkracht en draaglast; Gedragsmodel – gericht op het aan/afleren van gedrag; Cognitief model – gericht op de gedachten en gevoelens van het kind, die zorgen voor bepaald gedrag bij bepaalde gebeurtenissen; Systemisch model – gericht op communicatie en loyaliteit van het kind binnen de systemen/relaties rondom het kind (familie, school, vrienden); Psychoanalytisch model – gericht op onverwerkte zaken, nare ervaringen en trauma’s uit het verleden van het kind.

Intake

Hier kun je het  Intakeformulier kindertherapie downloaden. Deze zou ik graag voor aanvang van de intake zo volledig mogelijk ingevuld ondertekend retour krijgen. Dit mag per mail: info@pedagoochelen.com of per post: Pedagoochelen, Aalsmeerderweg 239-S, 1432 CM Aalsmeer. (vergeet niet de S achter het huisnummer, anders komt de post niet aan) Hier kun je de Behandelovereenkomst kind downloaden. Ik zou dit formulier graag ondertekend op de intake retour willen krijgen. Zonder dit formulier kan de therapie niet starten. Wil je weten wat kindertherapie kost? Klik dan hier. Je mag me ook altijd even een berichtje sturen via het contactformulier. Kijk bij de werkwijze voor meer informatie.