Opvoed-/gezinscoaching

Er zijn allerlei redenen waarom ik bij je thuis kan komen om je gezin te coachen en/of te ondersteunen in de opvoeding op momenten dat jullie het nodig hebben. Hoe vaak sta je als ouder met je handen in het haar, weet je niet wat te doen of hoe je een situatie handig op kunt lossen? Hoe vaak begrijp je niet waarom je kind doet zoals het doet of neem je het jezelf kwalijk dat je weer niet je rust hebt bewaard, maar bent uitgevallen tegen je kind. Het gedrag van je kind kan je behoorlijk uit je doen brengen. Ik kan je helpen met opvoedondersteuning/gezinscoaching.

Veel gezinnen willen hun opvoedvragen bespreken met een deskundige zonder dat daar direct de gevolgen van de reguliere hulpverlening aan vast zitten. Dat een regiebepalende organisatie een mening zou kunnen hebben over hun specifieke thuissituatie schrikt deze gezinnen af. De daadwerkelijke hulpverlening blijft uit, met als gevolg dat gezinsproblemen blijven bestaan.

Herken jij dit?

  • Jouw kind zit voortdurend in de weerstand. Bij alles is je kind in verzet. Niks gaat meer vanzelf. Alles gaat gepaard met strijdt. Je wordt er soms doodmoe van. Waarom werkt je kind nou niet eens een keer mee? Waarom doet-ie zo moeilijk?
  • Je kind kan om het minste of geringste boos worden. En dan de manier waaròp. Schelden, gooien, slaan, je schaamt je ervoor. En soms begrijp je niet eens, waarom je kind ineens zo boos is. Het overvalt je, want ineens ben je in een conflict beland. Help, wat ging er mis? Hoe kom ik eruit?
  • Je kind wil altijd zijn of haar zin hebben. Het moet eigenlijk altijd gaan zoals je kind wil, anders heb je de poppen aan het dansen. Dat dwingende van je kind irriteert je mateloos. Het hele gezin heeft er onderhand last van.
  • Soms heb je het gevoel, dat je geen enkele invloed meer lijkt te hebben op je kind. Of je nou boos bent, begripvol of negeert, het resultaat is steeds hetzelfde. Namelijk, het gedrag van je kind blijft in stand. Je hebt echt al van alles geprobeerd. Wat ga je nu doen?

Allereerst: Contact opnemen met PEDAGOOCHELEN!

Je bent beslist niet de enige!

Als jij dit herkent, dan heb jij het echt niet gemakkelijk. Behalve dat het enorm frustrerend en uitputtend is, maak je je misschien ook zorgen en lijkt het alsof het elke dag erger wordt. Vraag je je af, waarom je kind zo is of zo doet? Je hele gezin leidt eronder. Je wilt eigenlijk wel hulp, maar hoe gaat dat precies in zijn werk? Het zou zo maar kunnen zijn dat je bij Pedagoochelen op de juiste plek bent 🙂

​En je hoeft je niet te schamen, echt niet. Je doet echt wat je kan en je doet enorm je best, zeker weten!

Alleen… het opvoeden van jouw kind is net even iets ingewikkelder dan die van een ander kind. En ik kan je helpen. Ik weet wat wél werkt!

Wat maakt mijn aanbod anders?
Pedagoochelen biedt in Aalsmeer en omstreken deze vorm van opvoedondersteuning aan zonder dat het gezin in een landelijke database wordt geregistreerd. Privacy gevoelige gezinsgegevens blijven privacy. De hulpverlening is volledig gericht op de specifieke hulpvraag van het gezin. Daarbij houdt het gezin zelf de regie over hun gezinsleven en de hulpverlening in eigen handen en betalen zij deze hulp zelf. Vaak is een relatief kort hulpverleningstraject voldoende om langdurige positieve veranderingen te creëren.Als het in je gezin al een tijd niet zo lekker loopt, zie je op een gegeven moment vaak alleen nog maar negatieve en vervelende dingen. Het is dan lastig om te zien waar nog openingen en oplossingen te vinden zijn. Tijdens de gezinscoaching gaan we op zoek naar datgene wat wél werkt in het gezin. Samen gaan we kijken hoe we iedereen in het gezin, met alle verschillen in karakters,  competenties, talenten en wensen weer samen op een positieve en liefdevolle wijze verder kunnen. De gezinscoaching is er op gericht om je bewust te maken van de processen die zich afspelen in het gezin én op het sterk maken van jullie als ouders, als opvoeders.

Bij de intake, die we bij jou thuis doen, hoef je je verhaal maar één keer te vertellen. Daarom kunnen we snel starten. Er gaat geen tijd zitten in verschillende voor-overleggen, regels en ingewikkelde  procedures met meerdere disciplines of het invullen van lange vragenlijsten. Je belt of mailt me en we kunnen beginnen.  In de door de zorgverzekering (soms deels of niet) vergoede zorg krijgt je kind vaak wel een stempel, omdat dat nu eenmaal zo is afgesproken in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Ik werk daarom niet met diagnoses, maar aan de directe ontwikkeling van jouw gezin, aan jouw vaardigheden als ouder om effectiever te gaan opvoeden en aan een fijnere en stabielere gezinssituatie.

Als je mij belt of mailt, neem ik zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak. Ik kom altijd naar jullie toe! En ik werk niet van 9 tot 5! Voor de gezinscoaching  kom ik op die momenten in het gezin wanneer de problemen zich voordoen. Kijk bij mijn werkwijze voor het verdere verloop.