Ouder-/individuele therapie

Tijdens deze therapie gaan we samen onderzoeken waarom het gedrag van je kind jou onzeker maakt en uit balans brengt.  Iets in jou is geraakt en daarom handel je op een bepaalde manier. Hoe komt het dat je in de stress schiet als je kind bijvoorbeeld weer eens niet wil eten? Of de nacht voor de zoveelste keer niet doorslaapt? Of huilt voor het naar school gaat en jij je daardoor diep ongelukkig voelt?

Ik kan je helpen om met deze situaties om te leren gaan, zodat de rust in jou, je kind en je gezin weer terugkeert. Als je denkt dat je kind problemen heeft, dan kan ik daar uiteraard ook samen met jou naar kijken. Klik hier voor meer informatie.

Tijdens de therapie gaan we kijken wat het dus precies is dat jou van streek maakt. Wat spiegelt jouw kind met zijn of haar gedrag? Welk stukje in jou wil gezien en gehoord worden? Op het moment dat je als ouder dat stukje gaat zien en begrijpen, kan je het toelaten en loslaten. Daardoor zal er meer ruimte ontstaan voor ontspanning en kun je de situatie van een afstand gaan bekijken, zonder dat je er helemaal in verdwijnt.

Bij  individuele therapie gaan we de diepte in. Dat is nodig, want je wilt onderzoeken waar jouw gedrag vandaan komt. Pas als je dat weet, kun je er ook aan gaan werken. Ik werk hiervoor vaak met tafelopstellingen. Dit is een mooie manier om hetgeen zich in jou afspeelt van een afstand te bekijken. Met het materiaal dat ik hiervoor gebruik, zet jij jouw hulpvraag voor je neer op tafel. Deze staan symbool voor verschillende personen. Hierdoor wordt de situatie en de onderlinge verhouding in jouw gezin op tafel zichtbaar gemaakt. We kijken dan samen naar jouw hulpvraag. Je krijgt een mooi inzicht in wat er speelt.  Ook vragen met betrekking tot jezelf zullen helder worden met een tafelopstelling; jouw blokkades, jouw verlangens, jouw valkuilen en jouw kwaliteiten. Het ontvouwt zich voor je ogen. Het is een hele krachtige methode om snel tot de kern van jouw hulpvraag te komen.

Als jij op een nieuwe manier naar jezelf kan gaan kijken, ga je ook met andere ogen naar je kind kijken. Je kind kan dan weer helemaal zichzelf zijn en jij ook! En een groter cadeau kun je je kind niet geven!

Bij de individuele therapie hoeft het dus niet per se over je gezin te gaan; het gaat dan over jou persoonlijk of over je kind.  Samen kunnen we in een eerste gesprek nagaan welke vragen er bij jou leven. Van daaruit kan een individueel therapietraject beginnen.

Dit programma omvat een aantal gesprekken die plaatsvinden bij mij in de praktijk. Daar gaan we samen aan de slag met jouw vragen en gevoelens. Je leert gaan voor dat wat je echt belangrijk vindt en voor dat wat het meeste bij je past.

Alles wat wij bespreken, is vertrouwelijk. Zonder jouw toestemming verstrek ik nooit informatie aan derden.

Als je het contactformulier invult, neem ik zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

NB: Nadat je je hebt aangemeld via het contactformulier kun je hier de Vragenlijst intakegesprek downloaden.

Dit formulier zou ik graag zo volledig mogelijk ingevuld retour ontvangen voor aanvang van het eerste gesprek. Dit mag per mail (info@pedagoochelen.com) of per post: Pedagoochelen, Aalsmeerderweg 239-S, 1432 CM Aalsmeer. (vergeet de S achter het huisnummer niet anders komt de post niet aan).

Ook wil ik je vragen de Behandel en afsprakenovereenkomst te downloaden en deze ondertekend eveneens mee te nemen op het eerste gesprek. De Algemene voorwaarden tref je ter informatie hier aan.