Opvoed-/gezinstherapie

Gezinsondersteuning

Het gedrag dat een kind laat zien, is altijd het GEVOLG van iets. En niet de oorzaak. 

Herken jij dit?

Jouw kind zit voortdurend in de weerstand. Bij alles is je kind in verzet. Niks gaat meer vanzelf. Alles gaat gepaard met strijdt. Je wordt er soms doodmoe van. Waarom werkt je kind nou niet eens een keer mee? Waarom doet-ie zo moeilijk? Je kind kan om het minste of geringste boos worden. En dan de manier waaròp. Schelden, gooien, slaan, je schaamt je ervoor. En soms begrijp je niet eens, waarom je kind ineens zo boos is. Het overvalt je, want ineens ben je in een conflict beland. Help, wat ging er mis? Hoe kom ik eruit? Je kind wil altijd zijn of haar zin hebben. Het moet eigenlijk altijd gaan zoals je kind wil, anders heb je de poppen aan het dansen. Dat dwingende van je kind irriteert je mateloos. Het hele gezin heeft er onderhand last van. Soms heb je het gevoel, dat je geen enkele invloed meer lijkt te hebben op je kind. Of je nou boos bent, begripvol of negeert, het resultaat is steeds hetzelfde. Namelijk, het gedrag van je kind blijft in stand. Je hebt echt al van alles geprobeerd. Wat ga je nu doen?

Als jij dit dus herkent, dan heb jij het echt niet gemakkelijk. Behalve dat het enorm frustrerend en uitputtend is, maak je je misschien ook zorgen en lijkt het alsof het elke dag erger wordt. Vraag je je af, waarom je kind zo is of zo doet? Je hele gezin leidt eronder. Je wilt eigenlijk wel hulp, maar hoe gaat dat precies in zijn werk? Het zou zo maar kunnen zijn dat je bij Pedagoochelen op de juiste plek bent. Ik kan je helpen. Ik weet wat wél werkt! ​En je hoeft je niet te schamen, echt niet. Je doet echt wat je kan en je doet enorm je best, zeker weten! 

Pedagoochelen biedt in Aalsmeer en omstreken deze vorm van opvoedondersteuning aan zonder dat het gezin in een landelijke database wordt geregistreerd. Privacy gevoelige gezinsgegevens blijven privacy. De hulpverlening is volledig gericht op de specifieke hulpvraag van het gezin. Daarbij houdt het gezin zelf de regie over hun gezinsleven en de hulpverlening in eigen handen en betalen zij deze hulp zelf. Vaak is een relatief kort hulpverleningstraject voldoende om langdurige positieve veranderingen te creëren.Als het in je gezin al een tijd niet zo lekker loopt, zie je op een gegeven moment vaak alleen nog maar negatieve en vervelende dingen. Het is dan lastig om te zien waar nog openingen en oplossingen te vinden zijn.

Bij de intake, die we bij jou thuis doen, hoef je je verhaal maar één keer te vertellen.

Daarom kunnen we snel starten. Er gaat geen tijd zitten in verschillende voor-overleggen, regels en ingewikkelde procedures met meerdere disciplines of het invullen van lange vragenlijsten. Je belt of mailt me en we kunnen beginnen. In de door de zorgverzekering (soms deels of niet) vergoede zorg krijgt je kind vaak wel een stempel, omdat dat nu eenmaal zo is afgesproken in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Ik werk daarom niet met diagnoses, maar aan de directe ontwikkeling van jouw gezin, aan jouw vaardigheden als ouder om effectiever te gaan opvoeden en aan een fijnere en stabielere gezinssituatie.

Wil je een email consult? Vul onderstaand formulier in!

Bellen kan ook!

Als je mij belt of mailt, neem ik zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak. Ik kom altijd naar jullie toe! En ik werk niet van 9 tot 5! Voor de gezinscoaching kom ik op die momenten in het gezin wanneer de problemen zich voordoen. Kijk bij mijn werkwijze voor het verdere verloop.

Wil je persoonlijk contact? Bel of mail me gerust!

E-mail-consult (stel je vraag zo uitgebreid mogelijk!)