Waarom een workshop?

Waarom zou je de workshop volgen als je ook gewoon een boek over opvoeding kunt lezen? Daar staat toch eigenlijk alles in wat je weten wilt? Ja, dat klopt, maar tot op zekere hoogte. Met het lezen van opvoedingsboeken kom je natuurlijk een heel eind.
Maar een workshop zorgt ervoor dat je de vaardigheden echt leert toepassen. Je kunt er vragen over stellen.  Het vormt bovendien een stok achter de deur, waardoor je het makkelijker volt kunt houden. En niet onbelangrijk: tijdens de workshop kun je sparren met andere ouders, waarbij je ook leert van hun verhalen en ervaringen en zij van die van jou. Bovendien heb je een live klankbord voor de obstakels waar je zelf tegenaan loopt bij het in de praktijk brengen van de vaardigheden.

Resultaat? Ja, echt!

Al na de eerste sessie zul je thuis resultaat zien. Bijvoorbeeld omdat je vaker luistert naar je kind en niet zo snel oordeelt. Je kind komt al pratend zelf tot een oplossing, zonder dat jij jouw mening deelt. Je kind voelt zich daardoor minder aangevallen en zal daarom minder fel reageren.

Gereedschap

Als je kookt, heb je pannen nodig. Als je kinderen grootbrengt, heb je vaardigheden nodig. Grondlegger Ginott legde het goed uit: ‘Als ouder sta je 7 dagen per week aan de frontlinie. Je hebt niet meer liefde nodig. Wat je wél nodig hebt, zijn vaardigheden.’ En die leer je in mijn workshop.

Geen tijd?!

Mijn workshops omvatten ongeveer 6 avonden per workshop. Dat lijkt misschien veel, maar het levert je echt quality time op en zoals gezegd veel meer dan boekjes lezen. Als jij de communicatievaardigheden die je in mijn workshop leert, goed toepast, moet jij dan eens opletten wat er gebeurt. Er zijn minder ruzies en discussies, maar meer gezelligheid en plezier. Dat is je volgens mij heel wat waard!

[DISPLAY_ACURAX_ICONS]