Workshop a.s ouders

Toen ik nog actief werkzaam was in de kinderopvang kreeg ik van ouders vaak de opmerking dat ze het jammer vonden dat er gedurende de zwangerschap geen ‘gebruiksaanwijzing’ bestond voor en over het opvoeden van kinderen. Want als ze ‘dit’ van te voren hadden geweten, hadden ze e.e.a al heel anders aangepakt of er in elk geval over na kunnen denken. Maar denken over opvoeding doe je pas als je er voor komt te staan. Er IS nou eenmaal geen vooraf bekende gebruiksaanwijzing. Want ieder individueel kind is nu eenmaal anders, iedere ouder is anders en ook iedereen, zelfs ouders onderling, denkt anders over opvoeden. Maar je kunt je er zeker wel op voorbereiden. Je bereid je toch ook voor op de bevalling? Dus waarom bereid je je niet voor op de opvoeding? Die tenslotte gelijk na de geboorte al begint! Want wat doe je als je baby de hele dag huilt? Ga je hem tillen en wiegen? Of vindt je partner dat je hem beter in zijn bedje kunt laten huilen, omdat ie zichzelf ook moet leren vermaken? En hoe leer jij je kind dat communicatie twee kanten opgaat als hem iets niet zint? Allemaal best lastige vragen, maar waar je je wel enigszins op voor kunt bereiden. Maar dat zullen niet de enige ‘pijnpuntjes’ zijn die we behandelen in deze leuke veelzijdige workshop!

Ook de volgende vragen zullen onder de loep worden genomen;

 • Wat doe ik als mijn kind ziek is? Hoe herken ik een kinderziekte en wanneer moet ik met mijn kind naar de dokter?
 • Hoe herken ik honger, pijn, angst, slaap?
 • Rust, reinheid en regelmaat, wat is dat eigenlijk?
 • Hoe krijg ik een ritme in het leven van mijn kind maar ook in dat van mezelf en mijn partner?
 • (Als je al een eerste kind hebt…)Hoe leer ik mijn 1e kind voorzichtig omgaan met de baby?
 • Baby en huisdier, kan dat wel samen?
 • Ik hou van reizen, kan ik dat wel blijven doen met een kind? (Ga ik vliegen, met de auto, op de camping of hotel?)
 • Ga ik af op mijn gevoel als het over mijn kind gaat, of luister ik naar mijn (schoon) moeder of vriendin die het beter lijken te weten?
 • Wat zijn de gevaren met een klein kind in huis? (vallen uit bed of box, welke speeltjes geef je wanneer, kruipen, leren staan, je huis aanpassen aan het kind of andersom?)
  Pedagoochelen

  Opvoedworkshops!

 • kinder-EHBO (een pleister, een bult, bloed, verslikken, bloedneus, verbranding, vergiftiging etc)
 • Hoe kies ik een goede kinderopvang en waar let ik eigenlijk op? Of breng ik mijn kind bij opa en oma, buurvrouw of blijf ik zelf thuis?

Niet alleen brainstormen met aankomende ouders of net bevallen ouders onder elkaar is ontzettend leuk en leerzaam, maar ook na de bevalling kunnen ouders contact houden met elkaar en mij om allerhande (opvoed) zaken te bespreken. Op die manier bouw je een netwerk om je heen waardoor je elkaar kunt benaderen als je (straks) ergens tegenaan loopt. En dat kan natuurlijk door samen in mijn praktijk bijeen te komen of we zien elkaar weer bij de volgende workshops:

Workshop voor ouders van kinderen tussen de 1 en 2 jaar (ik ben twee en ik zeg nee) (de machtstrijd)
Workshops voor ouders van kinderen tussen de 2 en 4 jaar (peuter en kleuter-perikelen) (over regels en grenzen, woedeaanvallen en zindelijkheid)
Workshops voor ouders van kinderen tussen de 4 en 6 jaar (naar school, gezond gewicht, eten, ruzie en vriendjes)

Zie ook even dit bericht: ‘Eerst les, dan pas een kind’ (geen zwangerschapsgym, maar ouderschapsgym)

Wanneer de workshops starten is nog niet exact bekend. Op mijn site kun je de startdatum van de workshops in de gaten houden. Je kunt je echter wel al gratis inschrijven voor de workshops, dan hou ik je verder op de hoogte van de startdata. Doe dat hier!

 

Als je je definitief aanmeld voor een van de workshops, dan gelden de volgende voorwaarden;

 • Na definitieve aanmelding ontvang je een factuur, (aan voorinschrijvingen, zijn geen kosten verbonden) deze dient binnen 14 werkdagen betaald te zijn. De kosten zijn inclusief BTW.
 • De workshops vinden plaats bij voldoende aanmeldingen. Mocht dit niet het geval zijn, dan ontvang je je eventuele betaling uiteraard retour.
 • Bij afmelding binnen 4 weken voor de aanvangsdatum betaal je 50% van de kosten.
 • Bij afmelding binnen 1 week voor de aanvangsdatum is er geen restitutie mogelijk.
 • Als je onverhoopt verhinderd bent, is het toegestaan dat een ander – de gehele workshop – jouw plaats inneemt. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

 

[DISPLAY_ACURAX_ICONS]